10 uzņēmumi iegūst Zelta kategoriju konkursā “Drošākais uzņēmuma autoparks 2020”

26.11.2020

Ikgadējā apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) un Satiksmes ministrijas rīkotajā konkursā “Drošākais uzņēmuma autoparks 2020” noskaidroti un godināti Latvijas uzņēmumi, kas šogad izcēlušies ar veiksmīgiem krīzes risinājumiem un labās prakses piemēriem, arī pandēmijas apstākļos autoparku drošības jautājumus neatstājot otrajā plānā. Lai rosinātu Latvijas autoparku pārvaldītāju izpratni par drošu uzņēmuma autoparku un veicinātu labo praksi, ceturtdien Zelta kategorijas apbalvojumi piešķirti 10 uzņēmumiem, bet kopumā apbalvoti 33 uzņēmumu un valsts un pašvaldību autoparki, kas aktīvi un atbildīgi iesaistās ceļu satiksmes drošības uzlabošanā.

Konkurss “Drošākais uzņēmumu autoparks” norisinās jau astoto gadu pēc kārtas, bet šis gads ir viesis daudz izmaiņu – lielai daļai autotransporta nozares dalībnieku nācies mainīt prioritātes. Iespējams, šogad izpalicis budžets ilgtspējas risinājumiem vai autoparka atjaunošanai. Šogad, vērtējot Latvijas autoparkus, žūrijas komanda ar to rēķinājusies, tādēļ lielāka nozīme piešķirta jautājumiem, kurus pandēmija autotransporta nozarē izgaismojusi kā prioritārus vai, tieši pretēji, kas Covid-19 zīmē palikuši ēnā. Starp šogad apbalvotajiem uzņēmumu autoparkiem sevišķi izcelti tie, kas līdztekus rūpēm par transportlīdzekļu tehnisko stāvokli un aprīkojumu ikdienā demonstrējuši risinājumus, kas tika rasti izdzīvošanai vai pat izaugsmei krīzes laikā un preventīvai nozares izaicinājumu novēršanai.

“Protams, konkursā mēs galvenokārt redzam Latvijas uzņēmumu autoparku atbildīgāko daļu – tos, kuri apzinās savas stiprās puses un labprāt dalās ar citiem savā pieredzē, jo zina, ka tā ir dalīšanās vērta. Latvijas uzņēmumiem pieder vairāk nekā 200 000 transportlīdzekļu, un mūsu redzeslokā nonāk uzņēmīgākie, aktīvākie autoparki. Bet šie uzņēmumi arī būs tie, kas spēs pārorientēties un tikt cauri krīzei puslīdz sausām kājām, jo gadu no gada apliecina, ka ir darītāji, nevis runātāji, gatavi izaugsmei, un viņiem rūp, kā tiek apsaimniekoti pašu nopelnītie līdzekļi. Šiem uzņēmumiem krīze ir ne tikai izaicinājums, bet arī iespēja – neatkarīgi no nozares, kurā viņi darbojas,” atklāj Kristaps Liecinieks, konkursa žūrijas priekšsēdētājs un BALTA Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs.

Uzņēmumi tika vērtēti četrās kategorijās – pasažieru pārvadātāji; vietējie (Baltijas valstu) kravu pārvadātāji un speciālā pielietojuma autoparki; starptautiskie kravu pārvadātāji; zemāka riska, valsts un pašvaldību autoparki.

Zelta kategorijas apbalvojums piešķirts:

- pasažieru pārvadātāji: pašvaldības SIA “Ventspils reiss”;

- vietējie kravu pārvadātāji un speciālais transports: AS “Sadales tīkls”, AS “Delta LV” un SIA “SCHWENK Latvija”;

- starptautiskie kravu pārvadātāji: SIA “Kurbads un Ko” un SIA “Samskip”;

- zemāka riska, valsts un pašvaldību autoparki: AS “Rīgas siltums”, VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs”, “Latvenergo” koncerns un AS “Latvijas valsts meži”.

Ar pilnu laureātu sarakstu iespējams iepazīties interneta vietnē drosakais.lv.

“Būtiski ir veicināt jaunu dalībnieku piesaisti, kā arī vērtēt autoparku ietekmi uz vidi. Tāpēc šogad Satiksmes ministrijas atzinību veltīsim AS “Virši-A” par ieguldījumu alternatīvo degvielu attīstībā Latvijā,” norāda Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns.

Gada balva “Drošākais uzņēmuma autoparks” iestājas par sociāli atbildīgiem uzņēmumiem, kuri savā ikdienas darbībā, pārvaldot autoparkus, pierāda, ka tiem patiesi rūp kopējā satiksmes drošība. Tas ietver uzņēmuma iesaisti risku vadībā, cilvēkresursu vadību, uzņēmuma politiku un rīcību attiecībā uz ceļu satiksmes negadījumiem, to uzraudzību un vadību, kā arī autoparku raksturojošo parametru analīzi un tehnisko nodrošinājumu. Turklāt dalība gada balvā uzņēmumu vadītājiem un autoparku atbildīgajiem darbiniekiem dod iespēju iegūt neatkarīgu skatījumu uz autoparka stiprajām pusēm un jomām, kur iespējams pilnveidoties, saņemot individuālu izvērtējumu un ieteikumus autoparku pārvaldīšanas uzlabojumiem nākotnē.

Konkursu organizē apdrošināšanas sabiedrība BALTA sadarbībā ar Satiksmes ministriju. Gada balvu atbalsta un izpratni par ilgtspējīgu un sociāli atbildīgu autoparku pārvaldību palīdz veicināt Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), SIA “Circle K Latvia”, SIA “SEB līzings”, Latvijas Automoto biedrība (LAMB), SIA “Autonams”, SIA “Moller Auto Lidosta Volkswagen centrs”, biedrība “Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts” (InCSR), Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija un Latvijas Pašvaldību savienība.

Papildu informācija:

Līna Lisnere

AAS BALTA

komunikācijas vadītāja

Tel.: +371 26 40 10 41

E-pasts: lina.lisnere@balta.lv

 

Nadīna Erdmane

Deep White

projektu vadītāja

Tel.: +371 26 20 16 66

E-pasts: nadina@deepwhite.lv

Atpakaļ

Sazinies ar mums

Klientu apkalpošanas vietas un sadarbības autoservisi

Nepieciešama palīdzība vai atbilde uz jautājumu? Mūsu speciālisti palīdzēs un sniegs atbildi pēc iespējas ātrāk. Informācija par citiem saziņas veidiem un atsauksmju apstrādi atrodama šeit.

Datnes izmērs nedrīkst pārsniegt 10 MB.
Atļautie datņu veidi: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt xls xlsx ods zip csv htm edoc.

Nepieciešama palīdzība vai atbilde uz jautājumu?Mūsu speciālisti palīdzēs un sniegs atbildi pēc iespējas ātrāk - ne vēlāk kā 2 darba dienu laikā. Informācija par citiem saziņas veidiem un atsauksmju apstrādi atrodama šeit.

  • Karte Saraksts

    Sazinies ar mums izmantojot WhatsApp, darba dienās no 8:00 – 18:00.

    Spied šeit vai pievieno tālruņa numuru +371 275 222 75 saviem kontaktiem.

    Ja noticis negadījums, izsauc palīdzību uz ceļa spiežot šeit.
    Palīdzību uz ceļa vēl joprojām varēsi pieteikt arī zvanot 675 333 75

    *Pārliecinies, ka Tavā auto apdrošināšanas polisē ir iekļauts risks “Palīdzība uz ceļa”.