Ugunsgrēki un šķidrumu noplūdes – kādas likstas spelgonī piemeklējušas ēku īpašniekus

06.02.2024

Janvāris parasti ir gada aukstākais mēnesis, un šogad tas ir izcēlies gan ar lielu ugunsgrēku postījumu apmēru, gan bagātīgām šķidruma noplūdēm, aukstajā laikā plīstot caurulēm. Apdrošināšanas sabiedrībā BALTA (PZU grupa) šī gada pirmajā mēnesī salīdzinājumā ar aizvadītā gada nogali pieteikto atlīdzību gadījumu skaits palielinājies par 50%, un ir bijuši vairāki gadījumi, kad ar apkures sistēmu ekspluatāciju saistītās atlīdzības pieaugušas pat līdz 200 000 eiro.

 

“Gads iesācies ar vairākiem lieliem apdrošināšanas gadījumiem. Ar ugunsgrēkiem saistīto atlīdzību pieteikumu skaits janvārī bija par 50% augstāks nekā aizvadītā gada ziemas mēnešos. Taču ēkas un iedzīvi posta ne tikai uguns – atlīdzību pieteikumu skaits par nopludinātiem īpašumiem, ko izraisījušas plīsušas caurules, salīdzinājumā ar pērnā gada janvāri bijis par 117% lielāks, un mantas apdrošināšanā ir pieteikts par 271% vairāk atlīdzību, vidējai izmaksātajai atlīdzībai pieaugot par 73%. Tāpat arī saņemam ievērojamu pieteikumu skaitu, kur ir konstatēti bojājumi telpu iekšējai apdarei, jo tās netika pietiekami vai vispār apkurinātas,” skaidro BALTA Īpašuma apdrošināšanas atlīdzību pārvaldes vadītājs Ainārs Puķe.

 

Eksperts norāda, ka īpašuma apdrošināšanas tirgus gada laikā piedzīvojis būtisku izaugsmi, ko ir veicinājis apdrošinājuma summu pieaugums jeb strauji pieaugušās būvniecības izmaksas. Turklāt vairākus gadus vērojams arī pieteikto civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas gadījumu skaita palielinājums, apliecinot, ka cilvēki arvien vairāk izvēlās apdrošināšanu, lai pasargātu sevi no finansiālām sekām īpašuma bojājuma gadījumā. Īpašumu īpašnieki ne tikai sāk arvien labāk izprast īpašuma apdrošināšanas nepieciešamību, bet arī iekļauj individuālas vajadzības apdrošināšanas nosacījumos, lai nelaimes gadījumam iestājoties, apdrošināšana segtu zaudējumus nepieciešamajā apmērā.

 

“Aukstais laiks ir apgrūtinošs ne tikai nepatīkamu sajūtu dēļ, bet arī tāpēc, ka tas sagādā papildu slodzi ēku infrastruktūrai. Ziemas mēnešos iedzīvotājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem – jāievēro ugunsdrošības prasības, apkurinot telpas, kā arī jārūpējas par inženierkomunikāciju uzturēšanu atbilstošā tehniskajā kārtībā, lai nepiedzīvotu nepatīkamus pārsteigumus,” aicina Ainārs Puķe.

Papildu informācija:

 

Toms Sadovskis

AAS BALTA

komunikācijas vadītājs

Tel. +371 26 11 47 85

E-pasts: toms.sadovskis@balta.lv

 

Janīna Biteniece

Deep White

projektu vadītāja

Tel. +371 26 70 63 61

E-pasts: ligita@deepwhite.lv

Par apdrošināšanas sabiedrību BALTA

Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā. 2022. gadā uzņēmuma parakstīto prēmiju apjoms bija 144,6 miljoni eiro. Latvijas iedzīvotāji 19 gadus novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja. BALTA ietilpst PZU grupā, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. Plašāka informācija internetā: www.balta.lv un www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Помощь на дороге

    Мы окажем помощь, если Вашему автомобилю потребуется техническая помощь в дороге или эвакуации.
    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    Помощь дома

    Окажем поддержку в экстренных ситуациях! Вызовите «Помощь на дому», чтобы получить помощь сертифицированных мастеров.
    Если случилось происшествие, вызовите помощь позвонив по телефону 675 333 75.

    Для путешествующих за границей

    Мы окажем поддержку, если Вам потребуется организовать медицинскую помощь или репатриацию во время поездки.
    Если случилось происшествие, вызовите помощь позвонив по телефону 675 001 74.