BALTA: atlīdzībām par vētras nodarītajiem postījumiem rezervēti jau 67 000 eiro

12.06.2019

Līdz trešdienas pēcpusdienai apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa) saņēmusi jau 66 apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par postījumiem, ko nodarījusi vētra un negaiss, kas vakar plosījās lielā daļā Latvijas teritorijas. Apdrošināšanas sabiedrība atlīdzībām par vētras nodarītiem postījumiem jau rezervējusi 67 000 eiro, tomēr kompānijā prognozē, ka postījumu apmērs ievērojami pieaugs pēc pieteikumu izvērtēšanas un varētu sasniegt pat 100 000 eiro.

“Vēl trešdienas pusdienlaikā turpinām saņemt arvien jaunus pieteikumus par vētras nodarītiem bojājumiem. Turklāt pašreizējās prognozes liecina, ka negaisu periods vēl nav beidzies un lokālas dabas parādības vēl var tikt novērotas līdz pat piektdienai. Tas liecina, ka šīs jūnija vētras būs nesušas šogad līdz šim ievērojamākos zaudējumus iedzīvotāju īpašumam un automašīnām,” stāsta Ingus Savickis, BALTA Atlīdzību direktors.

Visvairāk atlīdzības pieteikumu saņemti Kurzemes pusē – Kuldīgas novadā 17 pieteikumi, Tukuma novadā – 13, Kandavas un Engures novados pa 5 pieteikumiem. Tomēr vētra nav saudzējusi arī vidzemniekus, kur pieteikumi saņemti no Saulkrastiem un Līgatnes. 

Lielākie zaudējumi nodarīti nekustamajam īpašumam. Ēkām izsisti stikli, bojāti jumta segumi, izpostītas siltumnīcas un žogi. Vairākos īpašumos postījumus nodarījis zibens, iesperot dziļurbuma sūkņa vadības kastē, kā arī sabojājot elektronisko vārtu automātiku.

Tāpat spēcīgā negaisa laikā bojājumi nodarīti vismaz 22 auto. Spēcīga krusa galvenokārt sabojājusi vējstiklus, motora pārsegus un automašīnu jumtus, bet vairākus auto sabojājuši arī vētras laikā nolauzti koku zari. Kā liecina saņemto atlīdzības pieteikumu apraksti, daudziem auto krusas ietekmē ir pat 50 un vairāk buktes, un vairāki KASKO polišu īpašnieki atsaucas uz krusas graudiem “galda tenisa bumbiņas lielumā”.

Patlaban par saņemtajiem pieteikumiem BALTA atlīdzībām jau rezervējusi 67 000 eiro, tomēr ne visi cilvēki vēl ir apsekojuši savu īpašumu un pieteikuši apdrošināšanas atlīdzības, tāpēc uzņēmumā prognozē, ka atlīdzību apjoms tuvākajās dienās līdz ar papildu pieteikumu saņemšanu vēl ievērojami augs.

 

Par apdrošināšanas sabiedrību BALTA

Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā. 2018. gadā uzņēmuma parakstīto prēmiju apjoms bija 104,7 miljoni eiro. Latvijas iedzīvotāji 16 gadus novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja. BALTA ietilpst PZU grupā, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un lepojas ar vairāk nekā 22 miljonu klientu uzticību Polijā. 2018. gadā PZU grupas parakstīto prēmiju apjoms sasniedza 5,5 miljardus eiro. Plašāka informācija internetā http://www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.

Papildu informācija:
Līna Lisnere
AAS BALTA
komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 26 40 10 41
E-pasts: lina.lisnere@balta.lv

Nadīna Erdmane
Deep White
projektu vadītāja
Tel.: +371 26 20 16 66
E-pasts: nadina@deepwhite.lv

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    *Убедитесь, что в вашем полисе KASKO включен риск «Помощь на дороге».