BALTA izaugsme šī gada 1. ceturksnī sasniegusi teju 25%

02.07.2018

Latvijā vadošās nedzīvības apdrošināšanas akciju sabiedrības BALTA (PZU grupa) izaugsme 2018. gada 1. ceturksnī, salīdzinot ar gadu iepriekš, mērāma 24,5% apmērā, bruto parakstīto prēmiju apjomam sasniedzot 26,9* miljonus eiro.

“2018. gads gan BALTA uzņēmumam, gan apdrošināšanas nozarei kopumā iesākts ļoti sekmīgi. Tirgus straujo izaugsmi daļēji sekmējušas gan OCTA cenu izmaiņas, kas arī ļāvušas palielināt apdrošinātāju rentabilitāti, gan klientu un apdrošināmo objektu skaita pieaugums dažādos segmentos, jo īpaši būvniecībā. Pozitīvi vērtējams, ka arvien palielinās to cilvēku skaits, kuri apdrošināšanu iegādājas pirmo reizi, papildus tā dēvētajiem “obligātajiem” produktiem proaktīvi apdrošinot savu īpašumu, mantiskās vērtības un iegādājoties ceļojumu apdrošināšanu,” stāsta Īans Kenedijs (Iain Kennedy), BALTA valdes priekšsēdētājs, norādot, ka šādas tendences lielā mērā liecina par ekonomiskās aktivitātes palielināšanos un pakāpenisku iedzīvotāju dzīves līmeņa uzlabošanos.

Gada pirmajos trīs mēnešos ievērojami pieaudzis arī BALTA bruto piekritušo atlīdzību apjoms – salīdzinot ar 2017. gada attiecīgo periodu, šogad izmaksāts par 0,9 miljoniem eiro jeb 6,8% vairāk.

Kā norāda BALTA valdes priekšsēdētājs, Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus gan joprojām ir mazākais Baltijā, nedaudz atpaliekot arī no Igaunijas. “Statistika liecina, ka kaimiņi rūpēs par savu finansiālo pasargātību ir pussoli mums priekšā. Tomēr, spriežot pēc pašreizējām tendencēm, prognozējam, ka tirgus apmēri arvien vairāk turpinās izlīdzināties – arī Latvijas iedzīvotāju vidū drošības sajūta un sirdsmiers, ko sniedz apdrošināšana, biežāk tiks uztverts līdzvērtīgi citām ikdienišķām kvalitatīvu dzīvesveidu nodrošinošām pamatlietām, kā, piemēram, sporta zāles abonementa iegādei, ārstu apmeklējumiem profilakses nolūkos un tamlīdzīgi,” prognozē Ī.Kenedijs.

“Aktīvi ieguldām resursus, lai pielāgotu mūsu produktus klientu vēlmēm, kā arī turpinātu uzlabot mūsu klientu apkalpošanas efektivitāti. Arvien lielāku vērību piešķiram korporatīvās sociālās atbildības pasākumiem mūsu uzņēmumā, ko novērtē gan mūsu klienti un partneri, gan darbinieki. Jau trešo gadu pēc kārtas Ilgtspējas indeksa novērtējumā esam saņēmuši augsto zelta kategoriju un statusu “Ģimenei draudzīgs komersants”. Mūsu kā tirgus līdera apņēmība ir rādīt priekšzīmi un radīt pievienoto vērtību sabiedrībai, strādājot ar visaugstāko atbildību pret saviem darbiniekiem, klientiem, sadarbības partneriem un apkārtējo vidi,” norāda Ī.Kenedijs.

Šī gada pirmajā ceturksnī BALTA izaugsme nedzīvības apdrošināšanas produktu portfeļos (to skaitā veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanas produktiem) lielākoties mērāma virs vidējās tirgus izaugsmes. Kopējā tirgus izaugsme gada pirmajos trīs mēnešos, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, sasniedza 21,9%.

* Pirms OCTA atskaitījumiem. 

 

Par apdrošinātāju BALTA

Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK, Lietuvas Apdrošināšanas uzraudzības komisijas, Igaunijas statistikas departamenta un apdrošinātāju gada pārskatu datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā. Latvijas iedzīvotāji 15 gadu laikā novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja. BALTA ietilpst PZU grupā, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un lepojas ar vairāk nekā 16 miljonu klientu uzticību Polijā. 2017. gada pirmajos trīs ceturkšņos PZU grupas neto peļņa sasniedza 697,7 miljonus eiro.  Plašāka informācija internetā http://www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.

 

Papildu informācija:

Līna Lisnere,

BALTA komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 26 40 10 41
E-pasts: lina.lisnere@balta.lv

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    *Убедитесь, что в вашем полисе KASKO включен риск «Помощь на дороге».