Pieprasījums pēc apdrošināšanas pakalpojumiem palielinās; BALTA saglabā līdera pozīcijas

02.03.2018

Pērn apdrošināšanas nozare piedzīvojusi strauju izaugsmi, it īpaši gada noslēdzošajā ceturksnī, savukārt līdera pozīcijas viena uzņēmuma ietvaros nemainīgi saglabā apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa), uzņēmuma Latvijas tirgus daļai gada griezumā sasniedzot 27,6% atzīmi.

“Iepriekšējā gadā BALTA ir uzrādījusi lielisku sniegumu, nodrošinot izaugsmi un saglabājot tirgus līdera pozīcijas. Pērn pieaugušas arī atlīdzību izmaksas. Tas apstiprina, ka mēs turpinām nodrošināt izcilu apkalpošanu, ik dienu gādājot par klientu sirdsmieru un drošības sajūtu. Turklāt to novērtē arī klienti, atzīstot BALTA par godīgāko un mīlētāko apdrošinātāju Latvijā, vienlaikus vēl spēcīgāk apliecinot arī BALTA mērķi kļūt par ilgtermiņa partneri saviem klientiem un partneriem,” uzsver Īans Kenedijs (Iain Kennedy), apdrošināšanas sabiedrības BALTA valdes priekšsēdētājs.

Apdrošināšanas prēmijās 2017. gadā BALTA parakstījusi 88,9* miljonus eiro, nodrošinot uzņēmumam 17,6%* izaugsmi. Uzņēmuma veiksmīgā darbība ir radījusi pozitīvu ietekmi uz tā kopējiem finanšu rādītājiem, kā rezultātā iepriekšējais gads noslēgts ar neto gada peļņu 5,9 miljonu eiro apmērā. Savukārt piekritušās atlīdzību prasības neto sastāda 48,1** miljonu eiro. Apdrošināšanas sabiedrība BALTA saglabājusi līdera pozīcijas nedzīvības apdrošināšanas tirgū, viena uzņēmuma ietvaros nodrošinot tirgus daļu 27,6%.

Kā uzticamu partneri, kuram rūp kvalitāte, godīga attieksme, izcils serviss un ilgtermiņa sadarbība, novērtē arī klienti, atzīstot BALTA par Mīlētāko apdrošinātāju Latvijā un jau 15 gadus – arī par godīgāko.  Pērn tika iegūts arī Ģimenei draudzīga komersanta statusu un Ilgtspējas indeksā, kurā tiek vērtētas uzņēmumu korporatīvās sociālās atbildības aktivitātes, saņemts Zelta kategorijas novērtējums.***

Runājot par apdrošināšanas nozari kopumā, iepriekšējais gads bijis dinamisks un notikumiem bagāts. Nozarē bija vērojama strauja izaugsme, ko vistiešāk ietekmēja transporta apdrošināšanas pakalpojuma apjoma un cenu pieaugums, celtniecības nozares augšupeja, kā arī pieaugošā sabiedrības interese pasargāt sevi no neparedzētām situācijām. Būtiski nozari pērn satricināja arī izmaiņas atlīdzību tendencēs, tostarp atlīdzību izmaksu pieaugums. Piemēram, KASKO apdrošināšanā atlīdzību izmaksu palielinājumu vistiešāk ietekmēja jaunākās paaudzes automašīnu zādzību skaita un remonta izmaksu pieaugums, kas saistīts ar darba algu un auto rezerves daļu inflāciju. Savukārt viens no aktuālākajiem un diskusiju raisošākajiem tematiem bija OCTA cenu pieaugums. Jāatzīst gan, ka OCTA apdrošināšanai nav bijusi pozitīva ietekme uz apdrošinātāju peļņu, jo, neskatoties uz cenu kāpumu, pakalpojums nozarei joprojām rada zaudējumus, lielākoties augsto atlīdzību izdevumu un nopelnīto prēmiju atzīšanas principu dēļ. 

Apdrošināšanas sabiedrība BALTA prognozē, ka arī šogad nozare saglabās strauju attīstību, pieaugot sabiedrības pieprasījumam pēc apdrošināšanas pakalpojumiem. Vienlaikus apdrošinātājiem ir jārēķinās ar atlīdzību inflācijas pieaugumu visās galvenajās biznesa līnijās. Tāpat šogad ir jāievieš divas nozīmīgas prasības, kas saistītas ar personas datu aizsardzību un apdrošināšanas pakalpojumu izplatīšanu.

 

* Pirms OCTA atskaitījumiem.

** Piekritušās atlīdzību prasības – perioda atlīdzību izdevumi.

*** Pētījumu avoti: LETA un SKDS, DDB un RAIT, LR Labklājības ministrija un InCSR.

 

Par apdrošināšanas sabiedrību BALTA

Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK, Lietuvas Apdrošināšanas uzraudzības komisijas, Igaunijas statistikas departamenta un apdrošinātāju gada pārskatu datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā. Latvijas iedzīvotāji 15 gadu laikā novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja. BALTA ietilpst PZU grupā, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un lepojas ar vairāk nekā 16 miljonu klientu uzticību Polijā. 2017. gada pirmajos trīs ceturkšņos PZU grupas neto peļņa sasniedza 697.7 miljonus eiro.  Plašāka informācija internetā http://www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.

 

Papildu informācija:
Juta Šteinerte,
BALTA Korporatīvās komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 26 45 64 44
E-pasts: juta.steinerte@balta.lv


Ieva Balode,
NORDS PORTER NOVELLI
vecākā projektu vadītāja
Tel.: +371 26 15 84 80
E-pasts: ieva.balode@porternovelli.lv

 

 

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    *Убедитесь, что в вашем полисе KASKO включен риск «Помощь на дороге».