BALTA: Pēc vētras visvairāk atlīdzību piesaka par krusas bojātiem auto

15.08.2017

Apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) aktuālā atlīdzību informācija liecina, ka lielākais pieteikumu skaits – 53% – par iepriekšējā nedēļas nogalē notikušās vētras postījumiem reģistrēts transporta apdrošināšanā, savukārt finansiāli apjomīgākie zaudējumi nodarīti īpašumam. Nepilnas dienas laikā BALTA saņēmusi jau teju 70 atlīdzību pieteikumus,  kopā veidojot zaudējumus vairāk nekā 80 tūkstošu apmērā.

Lielākā daļa atlīdzību pieteikumu KASKO apdrošināšanā saistīti ar krusas nodarītajiem bojājumiem transportlīdzekļu virsbūvei. Savukārt krītoši zari un koki radījuši zaudējumus ne tikai transportlīdzekļu, bet arī mājokļu īpašniekiem. Atsevišķos gadījumos vētra bijusi īpaši postoša –  bojāts īpašuma jumta segums, fasāde un izgāzta sēta. „Vētras un pērkona negaisi ir bieža parādība vasaras periodā Latvijā, un to izraisītie bojājumi vienmēr ir neplānoti. Tādējādi lielākoties to novēršanai nepieciešami ievērojami finanšu līdzekļi, turklāt – nekavējoši. Apdrošinātājam šādā situācijā ir jāspēj reaģēt ātri,” komentē Ingus Savickis, BALTA Atlīdzību direktors.

BALTA prognozē, ka atlīdzību pieteikumu skaits nākamajās dienās turpinās pieaugt.

Par apdrošinātāju BALTA
Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK, Lietuvas Apdrošināšanas uzraudzības komisijas, Igaunijas statistikas departamenta un apdrošinātāju gada pārskatu datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā. Latvijas iedzīvotāji 14 gadu laikā novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja. BALTA ietilpst PZU GRUPĀ, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un lepojas ar vairāk nekā 16 miljonu klientu uzticību Polijā. 2016. gada pirmajos trīs ceturkšņos PZU GRUPA parakstīja 3,4 miljardu eiro lielas apdrošināšanas prēmijas. Plašāka informācija internetā http://www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.

Papildu informācija:
Juta Šteinerte,
BALTA Korporatīvās komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 26 45 64 44
E-pasts: juta.steinerte@balta.lv

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    *Убедитесь, что в вашем полисе KASKO включен риск «Помощь на дороге».