Prezentēs pētījuma „Mājokļu drošība pret ielaušanos” rezultātus

11.11.2015

Latvijā lielākā apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa) sadarbībā ar pētījumu centru SKDS un Latvijas Valsts policiju (VP) ir sagatavojusi pētījumu „Mājokļu drošība pret ielaušanos”, kurā kopumā tika aptaujāti vairāk nekā tūkstoš Latvijas iedzīvotāju, tostarp arī personas, kuras ir tiesātas par ielaušanos.

Lai iepazītos ar šī pētījuma rezultātiem un noskaidrotu, ko par mājokļu drošību un ielaušanos domā Latvijas iedzīvotāji un ko - paši garnadži, kā arī uzzinātu apdrošinātāja BALTA un VP statistikas datus par mājokļu zādzību gadījumiem, aicinām apmeklēt: preses konferenci š.g. 12. novembrī plkst. 11:00

Valsts policijas preses konferenču zālē, Čiekurkalna 1.līnijā 1, k-4, Rīgā.

 

Pasākumā piedalīsies:

 

·         Latvijā lielākas apdrošināšanas sabiedrības BALTA atlīdzību direktors Ingus Savickis;

·         Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Mājokļu zādzību apkarošanas nodaļas priekšnieks Dāvis Ķepītis.

 

Prezentācijas laikā būs iespēja uzzināt, kā Latvijas iedzīvotājiem un pašiem garnadžiem, kuri ir jau tiesāti par ielaušanos, šķiet - vai Latvijā palielinās apzagšanas risks, cik ilgs laiks ir nepieciešams, lai ielauztos mājoklī un to apzagtu, ko visbiežāk no mājokļiem zog, kā rīkojas kaimiņi, ja pamana zādzību, vai zādzības ir ilgstoši plānotas vai tomēr spontānas, kā arī vēl daudzus citus ar mājokļu zādzībām saistītus faktus. Pētījuma rezultāti parāda interesantus faktus par to, kā viedoklis par mājokļa apzagšanu atšķiras - vai tieši sakrīt - zagļiem un pārējiem iedzīvotājiem. Tāpat prezentācijas laikā būs iespējams uzzināt gan apdrošinātāja BALTA, gan arī VP statistikas datus par mājokļu zādzību gadījumiem, kā arī Valsts policijas pārstāvis informēs par to, kā vislabāk pasargāt savu mājokli no zādzību riska.

„Pētījums „Mājokļa drošība pret ielaušanos” tika veikts jau otro reizi. Pirmo pētījumu veicām pirms pieciem gadiem, 2010. gadā, līdz ar to šogad veiktā pētījuma rezultātus ir iespējams salīdzināt ar iepriekšējā pētījuma datiem, tādējādi noskaidrojot mājokļu apzagšanas tendenču izmaiņas. Kā noskaidrojām pētījumā, pēdējo gadu laikā iedzīvotāju zināšanas par mājokļu zādzībām arvien palielinās, kā arī iedzīvotāji uzskata, ka aplaupīšanas risks Latvijā ik gadu pieaug. Tāpat pētījuma rezultāti norāda, ka lielākā daļa tiesāto garnadžu un pārējo Latvijas iedzīvotāju apzinās, ka mājokļa apzagšanu iespējams veikt jebkurā nedēļas dienā un laikā. Pēc respondentu domām, zādzības veikšanai nepieciešamas ne vairāk kā 30 minūtes. Pētījuma rezultāti arī liecina, ka puse no pieredzējušajiem zagļiem daļu zādzību plāno, bet otru daļu veic spontāni,” norāda BALTA atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Mājokļu zādzību apkarošanas nodaļas priekšnieks Dāvis Ķepītis: „Rīgā un Rīgas reģionā ik dienu tiek fiksētas 5-7 zādzības no mājokļiem, un teorētiski jebkurš mājoklis var būt pakļauts apzagšanas riskam. Tomēr, lai neatvieglotu darbu zagļiem un personīgās mantas nekļūtu par vieglu guvumu, vispirms jāparūpējas par elementārām drošības prasībām. Mūsu pieredze liecina, ka aptuveni 20-25% zādzību notiek, zaglim vienkārši ienākot mājoklī pa neaizslēgtām ārdurvīm. Pirms domāt par nopietnu drošības elementu uzstādīšanu sava mājokļa pasargāšanai, jābūt apzinīgam tieši šajos elementārajos drošības jautājumos – piemēram, neaizmirst aizslēgt durvis, atrodoties mājoklī vai īslaicīgi to atstājot.”

Papildu informācija:


Anita Irbīte
BALTA korporatīvās komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 26 456 444
E-pasts: anita.irbite@balta.lv

Dairis Anučins
Valsts policijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists
Mob.tālr. 29402290
E-pasts: dairis.anucins@vp.gov.lv

 

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    *Убедитесь, что в вашем полисе KASKO включен риск «Помощь на дороге».