Gada balvas “Drošākais uzņēmuma autoparks 2019” finālā – 58 uzņēmumi un iestādes

26.11.2019

Lai rosinātu Latvijas uzņēmumu, valsts iestāžu un pašvaldību izpratni par drošu uzņēmuma autoparku un veicinātu labo praksi to pārvaldībā, ikgadējā konkursā noskaidroti un tiks godināti Latvijas uzņēmumi un pašvaldības, kurās vissekmīgāk veikta autoparku pārvaldīšana. Ceturtdien, 28. novembrī, Rīgas Motormuzejā notiks apbalvošanas ceremonija un diskusija par šī gada konkursa galveno tēmu – drošu braukšanas ātrumu.

Jau septīto gadu apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) un Satiksmes ministrijas (SM) rīkotā konkursa “Drošākais uzņēmuma autoparks” mērķis ir noskaidrot Latvijā prasmīgākos un atbildīgākos uzņēmumu un pašvaldību autoparku pārvaldītājus, kā arī uzlabot kopējo satiksmes drošību, ieviešot praktiskas un pozitīvas pārmaiņas autoparku pārvaldīšanā. Šogad konkursa finālā iekļuvuši 58 uzņēmumi, iestādes un pašvaldības, kas tiek vērtēti piecās kategorijās – valsts un pašvaldību autoparki, pasažieru pārvadātāji, vietējie kravu pārvadātāji un speciālais transports, starptautiskie kravu pārvadātāji un zemāka riska autotransports. Labākie dalībnieki konkursa noslēguma ceremonijā tiks apbalvoti ar vienu no trim – zelta, sudraba vai bronzas – kategorijām.

Ņemot vērā autoparku būtisko ietekmi uz kopējo satiksmes drošību, par konkursa tēmu šogad izvēlēts ātruma faktors, konkursa gaitā skaidrojot, kā atrast īsto drošas kustības ātruma formulu un kāpēc tas ir atslēgas faktors rūpēs par droši pārvaldītu autoparku.

“Braukšanas kultūra un ātrums ir atslēgas faktori ceļu satiksmes drošības uzlabošanas kontekstā. Ātruma faktors ir mainīgs – šoferiem ir jājūt robeža starp vienkārši ātru braukšanu un iekļaušanos satiksmē. Latvijas uzņēmumiem pieder vairāk nekā 200 000 transportlīdzekļu, kas ikdienā piedalās satiksmē, līdz ar to uzņēmumu un iestāžu iespējas ietekmēt kopējo satiksmes drošību ir lielas. Kā ik gadu, arī šogad dalībnieku bija daudz un  konkurence – sīva, kas liecina par aizvien atbildīgāku attieksmi pret uzņēmumu autoparkiem un dziļāku izpratni, ka labi pārvaldīts autoparks ir viens no uzņēmuma veiksmīgas darbības priekšnosacījumiem,” stāsta Kristaps Liecinieks, konkursa žūrijas loceklis un BALTA Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs.

“Drošākais uzņēmuma autoparks 2019” iegūtie zelta, sudraba un bronzas kategoriju apbalvojumi ir viens no kritērijiem sadaļā “Vide” Latvijas uzņēmumu “Ilgtspējas indeksā”, kas ceļ uzņēmuma darbības ilgtspējas un korporatīvās atbildības līmeņa kopējo novērtējumu. Turklāt dalība gada balvā uzņēmumu vadītājiem un autoparku atbildīgajiem darbiniekiem dod iespēju iegūt neatkarīgu skatījumu par autoparka stiprajām pusēm un jomām, kur iespējams pilnveidoties, saņemot individuālu izvērtējumu un ieteikumus autoparku pārvaldīšanas uzlabojumiem nākotnē.

Konkursu organizē BALTA sadarbībā ar Satiksmes ministriju. Gada balvu atbalsta un izpratni par ilgtspējīgu un sociāli atbildīgu autoparku pārvaldi palīdz veicināt Ceļu satiksmes drošības direkcija, SIA “Autonams”, “Moller Auto Lidosta” Volkswagen centrs, SIA “Circle K Latvia”, SIA “SEB līzings”, Latvijas Automoto biedrība (LAMB),biedrība “Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts” (InCSR), Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija un Latvijas Pašvaldību savienība.

 

Papildu informācija:

Līna Lisnere
AAS BALTA
komunikācijas vadītāja
Tel.: +371 26 40 10 41
E-pasts: lina.lisnere@balta.lv

Nadīna Erdmane
Deep White
projektu vadītāja
Tel.: +371 26 20 16 66
E-pasts: nadina@deepwhite.lv

 

назад

Связаться с нами

Найди центр обслуживания или автосервис
  • КАРТА СПИСОК

    Свяжитесь с нами через WhatsApp в будние дни с 8:00 до 18:00.

    Нажмите здесь или добавьте номер телефона +371 275 222 75 к своим контактам.

    Если случилось дорожное происшествие, вызовите помощь на дороге, нажав здесь.
    Так же помощь на дороге вы по-прежнему можете вызвать, позвонив по телефону 675 333 75.

    *Убедитесь, что в вашем полисе KASKO включен риск «Помощь на дороге».