BALTA saņem platīna kategoriju "Ilgtspējas indeksā"

16.06.2021

15. jūnijā tika paziņoti gadskārtējā Latvijas uzņēmumu "Ilgtspējas indeksa" rezultāti, un BALTA jau trešo reizi pēc kārtas saņēmusi augstāko iespējamo kategoriju – platīna novērtējumu, ierindojoties starp ilgtspējīgākajiem un korporatīvi sociāli atbildīgākajiem Latvijas uzņēmumiem. Tas vienlaikus ir arī augstākais apbalvojums apdrošināšanas nozarē.

"Esmu ārkārtīgi priecīgs un lepns par augsto novērtējumu, ko BALTA saņēmusi šī gada Latvijas uzņēmumu “Ilgtspējas indeksā”. Saņemt augstāko – platīna – kategoriju trīs gadus pēc kārtas ir fantastisks panākums, jo ekspertu prasības pret uzņēmumiem ik gadu aug un mums jāaug tām līdzi, nekļūstot pašapmierinātiem, bet arvien turpinot kritiski raudzīties uz uzņēmuma ietekmi visos ilgtspējas aspektos, identificējot izaugsmes iespējas un īstenojot pozitīvas pārmaiņas. Ilgtspējas, korporatīvās sociālās atbildības un vides, sociālie un pārvaldības aspekti pelnīti gūst arvien lielāku uzmanību starptautiskajā biznesa vidē, tāpēc esmu jo īpaši gandarīts par mūsu komandu, ar kuru kopā varam īstenot svarīgus uzlabojumus pozitīvākai nākotnei mums visiem," uzsver Īans Kenedijs, BALTA valdes priekšsēdētājs.

"Divpadsmit gados indekss ievērojami attīstījies, par ko liecina gan izmaiņas uzņēmumu novērtēšanas metodoloģijā, gan arī fakti un skaitļi. Dati rāda, ka ceļš līdz platīna kategorijai lielākoties ir ilgs, sarežģīts un nav iespējams bez augstākās vadības un īpašnieku izpratnes un atbalsta. Tie, kuri sev un citiem šogad spējuši apliecināt atbilstību augstākajiem standartiem, gājuši uz šo vismaz 3-4 gadus, nepārtraukti pārskatot savus procesus, kā arī sekojot līdzi sasniegtajam un īstenojot arvien jaunas iniciatīvas darba vides, apkārtējās vides un citos būtiskos ilgtspējas aspektos. Turklāt tiek analizēts nevis viens konkrēts jautājums, bet gan plašs jautājumu loks, sākot no stratēģiskās plānošanas līdz pat ieguldījumiem vietējā kopienā, vides aizsardzībā. Tāpat “Ilgtspējas indekss” ir veidots kā uzņēmumu pašnovērtējuma rīks. Lai arī dalībuzņēmumu iesniegto informāciju pārbauda profesionāla neatkarīgu ekspertu komanda, šī novērtējuma metodoloģija veidota tā, lai izslēgtu subjektivitāti. Piemēram, tas ļauj konstatēt ne vien to, vai uzņēmumā ir rakstiski definēti noteikti korporatīvās ilgtspējas un atbildības principi, bet arī to, vai tiek vērtēta to kvalitāte vai darbinieku viedoklis par tiem," stāsta Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta (InCSR) valdes locekle Dace Helmane.

Ilgtspējas eksperte arī piebilst: "Korporatīvajā vidē ilgtspēja jau sen nav modes tendence. Jaunākie Eirobarometra dati liecina, ka ar ilgtspēju saistītie jautājumi rūp deviņiem no desmit Eiropas iedzīvotājiem, un tas nozīmē tikai vienu – uzņēmumi, kuri savā ikdienas darbā ievēro korporatīvās ilgtspējas un atbildības principus, ir nākotnes līderi. Tāpēc pozitīvi vērtējams ir fakts, ka Latvijā aizvien vairāk organizāciju sāk domāt par ilgtspējīgu un atbildīgu uzņēmējdarbības praksi. Turklāt jāsaka, ka globālā pandēmija gan komercsektora interesi, gan arī izpratni par atbildīga biznesa principiem ir būtiski veicinājusi, jo šogad Ilgtspējas indeksā piedalījās rekordliels jauno dalībnieku skaits – 24% uzņēmumu šajā novērtējumā piedalījās pirmo reizi."

Līdztekus BALTA platīna kategoriju ieguvuši tādi uzņēmumi kā Attīstības finanšu institūcija Altum, Augstsprieguma tīkls, Baltic International Bank, Cēsu alus, Coca-Cola HBC Latvia, Latvenergo, Latvijas Loto, Latvijas Mobilais Telefons, Ldz Cargo, Liepājas RAS, Maxima Latvija, RIMI Latvia, Rīgas Siltums, Rīgas Tehniskā universitāte, Sadales tīkls, Schwenk Latvija, SEB banka, Starptautiskā lidosta Rīga, Swedbank, Trelleborg Wheel Systems Liepaja LSEZ, Valsts nekustamie īpašumi, Ventspils reiss.

Par “Ilgtspējas indeksu”

Ilgtspējas indekss ir stratēģisks vadības instruments, kura ietvaros pēc starptautiski atzītas metodoloģijas principiem tiek vērtēti organizāciju risku un procesu vadības principi. Šī novērtējuma rezultāti liecina, ka divpadsmit tā pastāvēšanas gadu laikā Latvijas organizāciju izpratne par atbildīga biznesa principiem ir būtiski augusi.Līdz šim vismaz vienu reizi Ilgtspējas indeksā ir piedalījušies 249 uzņēmumi no visas Latvijas, savukārt visos 12 līdz šim īstenotajos “Ilgtspējas indeksa” novērtējumos piedalījušies 7 uzņēmumi. Plašāka informācija par “Ilgtspējas indeksu” pieejama ŠEIT.

Savukārt apkopojums par BALTA 2020. gadā padarīto korporatīvās sociālās atbildības jomā elektroniski pieejams ŠEIT.

 

Atpakaļ

Sazinies ar mums

Klientu apkalpošanas vietas un sadarbības autoservisi

Nepieciešama palīdzība vai atbilde uz jautājumu? Mūsu speciālisti palīdzēs un sniegs atbildi pēc iespējas ātrāk. Informācija par citiem saziņas veidiem un atsauksmju apstrādi atrodama šeit.

Datnes izmērs nedrīkst pārsniegt 10 MB.
Atļautie datņu veidi: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt xls xlsx ods zip csv htm edoc.

Nepieciešama palīdzība vai atbilde uz jautājumu?Mūsu speciālisti palīdzēs un sniegs atbildi pēc iespējas ātrāk - ne vēlāk kā 2 darba dienu laikā. Informācija par citiem saziņas veidiem un atsauksmju apstrādi atrodama šeit.

  • Karte Saraksts

    Sazinies ar mums izmantojot WhatsApp, darba dienās no 8:00 – 18:00.

    Spied šeit vai pievieno tālruņa numuru +371 275 222 75 saviem kontaktiem.

    Ja noticis negadījums, izsauc palīdzību uz ceļa spiežot šeit.
    Palīdzību uz ceļa vēl joprojām varēsi pieteikt arī zvanot 675 333 75

    *Pārliecinies, ka Tavā auto apdrošināšanas polisē ir iekļauts risks “Palīdzība uz ceļa”.