„RSA Group” pārdod Latvijas apdrošināšanas līdera BALTA akciju kontrolpaketi „PZU Group”

17.04.2014

Šodien, 2014.gada 17.aprīlī „RSA Group” ir paziņojusi par grupai piederošo Baltijas reģiona un Polijas apdrošināšanas uzņēmumu akciju pārdošanu „PZU Group” (Polija), tādējādi nodrošinot Latvijas apdrošināšanas tirgus līderim BALTA jaunu un spēcīgu akcionāru. PZU apdrošināšanas nozarē ir pazīstams kā Polijas tirgus līderis ar A (stabils) kredītreitingu un tiek augstu vērtēts kā finansiāli spēcīgs un ilgtspējīgs sadarbības partneris.

Panāktā vienošanās paredz Latvijas un Lietuvas tirgus līderu BALTA un „Lietuvos draudimas”, Polijas „Link4”, kā arī Igaunijas uzņēmuma „RSA Estonia” pārdošanu PZU Grupai. Kopējā darījuma summa ir 300 miljoni britu mārciņu, no kuriem Baltijas reģiona uzņēmumi sastāda 225 miljoni britu mārciņu.

„RSA Group” izpilddirektors Stefans Hesters: „Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz Grupas jau iepriekš paustajiem nodomiem samazināt ģeogrāfisko izplatību, koncentrējoties uz pamata uzņēmējdarbību Lielbritānijā un Īrijā, Skandināvijā, Kanādā un Latīņamerikā. Realizējot Baltijas un Polijas biznesu pārdošanu, lielā mērā tiek izpildīti „RSA Group” plāni par tās kapitāla stiprināšanu.”

BALTA valdes priekšsēdētājs Sandis Šteins: „Būtiskas pārmaiņas pēc akcionāru maiņas BALTA darbībā patlaban nav gaidāmas. BALTA ir spēcīgs, pieredzējis un kompetents apdrošinātājs ar lieliskām klientu apkalpošanas servisa un labām uzņēmējdarbības tradīcijām. BALTA turpina savu uzņēmējdarbību, pildot līgumos paredzētās saistības gan pret klientiem, gan pret sadarbības partneriem, kā arī turpina darbu pie nākotnes stratēģisko mērķu sasniegšanas.”

Par apdrošinātāju BALTA

Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK, Lietuvas Apdrošināšanas uzraudzības komisijas, Igaunijas statistikas departamenta un apdrošinātāju gada pārskatu datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā.

Iedzīvotāju aptaujās iedzīvotāji 11 gadus novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja.

Papildu informācija:
Anita Irbīte
BALTA komunikācijas speciāliste
Tel.: 2 6372678
E-pasts: anita.irbite@balta.lv

Inga Bite
„P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības”
Tel.: 2 8626761
E-pasts: inga.bite@prae.lv

Atpakaļ

Sazinies ar mums

Klientu apkalpošanas vietas un sadarbības autoservisi

Nepieciešama palīdzība vai atbilde uz jautājumu? Mūsu speciālisti palīdzēs un sniegs atbildi pēc iespējas ātrāk. Informācija par citiem saziņas veidiem un atsauksmju apstrādi atrodama šeit.

Datnes izmērs nedrīkst pārsniegt 10 MB.
Atļautie datņu veidi: gif jpg jpeg png txt rtf html pdf doc docx odt xls xlsx ods zip csv htm edoc.

Nepieciešama palīdzība vai atbilde uz jautājumu?Mūsu speciālisti palīdzēs un sniegs atbildi pēc iespējas ātrāk - ne vēlāk kā 2 darba dienu laikā. Informācija par citiem saziņas veidiem un atsauksmju apstrādi atrodama šeit.

  • Karte Saraksts

    Sazinies ar mums izmantojot WhatsApp, darba dienās no 8:00 – 18:00.

    Spied šeit vai pievieno tālruņa numuru +371 275 222 75 saviem kontaktiem.

    Ja noticis negadījums, izsauc palīdzību uz ceļa spiežot šeit.
    Palīdzību uz ceļa vēl joprojām varēsi pieteikt arī zvanot 675 333 75

    *Pārliecinies, ka Tavā auto apdrošināšanas polisē ir iekļauts risks “Palīdzība uz ceļa”.